axioart.com

Az axioart.com nemzetközi műkereskedelmi portál, független piactérrel, ahol koncentráltan megtalálható minden lényeges információ aukciósházakról, művészeti galériákról, antikvitás üzletekről, antikváriumokról és az árverésekről. Magyarország legszínvonalasabb műkereskedelmi havilapja, a Műértő, hivatalos aukciós listájában rendszeresen jelzi az axioart.com jóvoltából interneten is elérhető aukciós katalógusokat és árveréseket. Az oldalnak két fő szolgáltatási területe van: egyrészt a hagyományos on-line eladás, másrészt az élő aukcióközvetítés. Ezen kívül ingyenes hirdetési és keresési lehetőséget biztosítunk egyéni felhasználók és látogatók számára az ArtApróban és ArtRegisterben.

Az axioart.com műkereskedelmi oldal főbb jellemzői és szolgáltatásai:

Az Axioart.com története:

Az axioart.com Magyarországon és Közép-Európában egyedülálló szolgáltatást nyújt aukciósházaknak, antikvitáskereskedelmi cégeknek és a műtárgyak iránt érdeklődőknek.

Legfőbb szolgáltatása, hogy az akciósházak katalógusait megjeleníti az interneten, a tételekre vételei megbízásokat közvetít a vevő és az eladó között majd lehetővé teszi, hogy a vevő a világ bármely pontjáról valós időben aktívan részt vegyen az aukción és a teremben ülőkkel ill. más internetes vásárlókkal együtt licitáljon. Ennek eredményeképpen a magyar aukciósházak és galériák piaca kinyílik az aukciós teremről az egész világra ez által a leütési árak és ügyfeleink árbevétele kimutathatóan nő.

Az ötlet eredete, hogy olyan szolgáltatást akartunk felépíteni, ami már a magyarországi internetes növekedés fázisában is stabilan képes működni. Ehhez pedig internet hozzáféréssel és internetes kereskedelmi kultúrával rendelkező felhasználókra volt szükség. Mivel ez a felhasználói kör néhány éve még főként csak nemzetközi szinten volt megtalálható, olyan szolgáltatást építettünk, amely a magyar eladókat összeköti elsősorban külföldi vevőikkel.

Az Axio Kft 2001-ben indított egy új szolgáltatást www.axioart.com néven, amely Magyarország vezető internetes műkereskedelmi portálja, időközben Nemzetközi portál, 3 nyelven működik, kizárólagos partnere Közép-Kelet Európában a Londoni székhelyű www.Icollector.com Nemzetközi aukciós katalógusprezentáló cégnek. Az Icollector prezentálja a www.ebay.com internetes árverés közvetítéseinek katalógusait.

Az axioart.com az egyetlen cég a régióban, amely megvalósította a hagyományos árverések valós idejű internetes közvetítéseinek lehetőségét. Az elmúlt 5 évben több száz aukciót közvetített, több ezer tétel kelt el a rendszer segítségével.

Az 1991-es indulás óta a hazai helyzet is sokat fejlődött így ma az eladók az axioart-on keresztül számos hazai vásárlóra is szert tesznek. Ennek köszönhetően az axioart, mint önerejéből, fokozatosan fejlődő és már nyereséges szolgáltatás, ügyfelei között tisztelheti a magyar piac szinte minden lényeges szereplőjét, mint például a BÁV Rt., a Polgár Galéria és Aukciósház, a Biblical World Gallery; vagy a Központi Antikvárium.